ReiseEtLeve
strand1

Blant svaner på sjøen

På høsten, når det er litt rufsete for de fleste, kommer jeg tilbake for å legge fiskebåten min på den fineste longside-plassen.

strand1

Leve nostalgien!

Siden tidsmaskinen ennå ikke er oppfunnet, må nostalgikere som meg, reise bakover i tiden ved hjelp av tidskoloritter.

strand1

Det våres i Madrid

Fremdeles litt kjølig i luften, og tidlig vår går jeg rundt i sentrum av Madrid med kamera og tar snapshots av livet i millionbyen.

strand1

Med leid elsykkel i Pyreneene

Motoren hadde vært så trekkvillig at Jonny ikke så noen grunn til å skifte gir. Ennå var det mye batterikapasitet igjen. Da skjønte jeg at den oppgitte rekkvidden var reell.

strand1

Gjensyn med Arguineguin

Jeg elsker Sanna Sarromaas’ beskrivelser av Norge og nordmenn. Hennes karakteristikk av nordmennene i Arguineguin falt mange tungt for brystet. Hvorfor lar vi oss provosere?

strand1

Pensjonist på prøve

Ingen i mitt jobbnettverk skal hverken gå av med pensjon eller bo halve året i Frankrike, som meg. Derfor kommer jeg til å fortsette å betjene jobbnettverket mitt – etter at jeg er blitt pensjonist.

strand1

Et hastig møte med Praha

En av fordelene med å arbeide i et multinasjonalt software-selskap, er å møte kolleger fra andre europeiske land. Denne uken har jeg vært i Praha et par dager – mitt første møte med en fascinerende by.

strand1

Tobago

Frukten faller praktisk talt ned i hodet på deg mens du soler deg. Nå i begynnelsen av september holder vannet rundt 30 grader. Du kjenner knapt at du går uti.

strand1

Planleggingen er halve moroa

Det er både trygt og moro å handle reise på nettet, men vær på vakt. Noen nettsteder er nemlig ikke hva de gir seg ut for å være.

strand1

En munnfull av London

Uansett hvor lang tid du har, er det neppe nok til å få med deg alt hva London har å by på. Men la ikke det hindre deg i å få med deg en munnfull av byen hver gang du er der.

strand1

Verdighet over Garibaldihøyden

Jeg er ikke sikker på om det er noe som heter Garibaldihøyden, men her finner du et flott utsiktspunkt, en fin park, samt selveste Garibaldi og hele hans familie.

strand1

I heksenes rike

Alle vet at heksene bor på Bloksberg, men hvor er det egentlig? Jeg fant et hekserike under Pyreneene oppe i Têt-dalen. Bortsett fra bilene utenfor bymurene, var det meste slik det var under middelalderen.

strand1

Katalanske påskebilder

Påskehelgen her i Frankrike er en langhelg. Det er bare 2. påskedag som er ordentlig fridag. Vi nordmenn har allerede feiret påske en hel uke, vi.

strand1

På jakt etter vårtegn

Mens jeg drikker morgenkaffen tar jeg ut mål og mening for dagen. Jeg bestemmer meg for å sykle til Brønnøya for å finne vårtegn!

strand1

Julemarked på Bærums Verk

Jeg tror neppe det noensinne ble brukt reinsdyr til å frakte jernmalm, men jeg fikk handlet alt jeg hadde på handlelisten min.

strand1

Tøff-tøff sykkelvei

Man tager en nedlagt jernbanestrekning, og vips! Så har man en sykkelvei.

strand1

Fars dag oppover Lysakerelven

Det er for tiden gummistøvle-føre nedenfor Grini Mølle. Jeg valgte turstøvler og ble dekket av søle opp til knærne …

strand1

Sykle til Laroque-des-Albères

I serien «gammel mann sykler hvor han vil» er turen gått til Albéres-fjellene. Det vil si, ikke oppe i selve fjellpartiet, men langs kanten av fjellene, der landsbyene ligger tett i tett.

strand1

Perthus – byen med en fransk og en spansk side

Langs hovedgaten tilhører høyre side Frankrike, mens venstre side er Spania. Krysser du gaten, går du over til et annet land. Jeg har syklet i grenseland.

strand1

Tidskoloritter

En tidskoloritt er et skapt stemningsbilde av en bestemt tidsperiode. I kveld, da jeg luftet hundene, passerte jeg to forskjellige boområder, – 5 minutter å gå – men over 50 år fra hverandre!

strand1

Oslos franske sider

På århundreskiftet rundt 1900 opplevde Oslo en bygge-boom. Da var Paris et kulturelt sentrum for hele verden. Norske kunstnere, arkitekter og byplanleggere lot seg inspirere. Finnes det noe fransk igjen i Oslo i dag?

strand1

En smak av USA på en søndag

Grilling i hagen er et et relativt nytt fenomen i Norge. USA har lenger fartstid i grilling. Der finner du også de heftigste grillene. Noen av de var på Strand denne søndagen.

strand1

Markedsdag på lørdag

I dag tok jeg meg en tur til Bondens Marked for å ta en titt på hva de hadde å tilby. Bondens marked er ikke fast på ett sted, men flytter seg rundt. I dag var de Valkyrieplassen i Oslo.

ustrand1

Sykle til Llauro i agurktiden

Ferielykke er å ha en sykkel og en uutforsket landsby man kan besøke på en formiddag. Små gleder man kan skrive om i agurktiden.

ustrand1

Frankrike er ikke bare Côte d’Azur

Fransk strandliv forbindes ofte med Côte d’Azur og områdene rundt Cannes og Nice. Strendene mot syd-vest i Frankrike er heller ikke å forakte.

strand1

Akerselva du gamle og grå

Det er en sommerdag av de sjeldne. Lørdag, sydenvarme og feriestemning. Vi har gått nedover langs Akerselva – elven som ga liv til byens industrier på 1800-tallet og endte opp som en åpen kloakk på 1970-tallet.

strand1

Gone Fishing!

Det er søndag. Far og sønn tar en tur på fjorden for å fiske. Snart ferie! Da kan jeg endelig henge opp «Gone Fishing»-plakaten på kontorpulten min!

strand1

Oslos flotteste side

Vi snakker selvfølgelig om sjøsiden. Ikke bare selve byen, men også den nære skjærgården utenfor.

strand1

Kongolandsbyen

I forbindelse med feiringen av grunnloven for 100 år siden var en av hovedattraksjonen den såkalte «Kongolandsbyen». Her kunne man komme innenfor å se hvordan afrikanere så ut og hvordan de levde. Bli med inn i Kongolandsbyen anno 2014!

strand1

Formål – Lunsj

Familien har samlet seg i vårt katalanske husvære. Vi har brukt påsken til å besøke interessante steder. Formålet med besøkene varierer. Historie, kultur og shopping, se nye steder, nye opplevelser, – og ikke minst: Lunsj.

strand1

Russerne i Riga

Riga – hovedstaden i Latvia og Baltikums største by er verdt et besøk. Til tross for at andelen russere i byen er nesten like høy som etniske latviere, er russisk språk forbudt i det offentlige rom.

strand1

Afternoon Tea at Wivenhoe House

De tidligste britiske bosetningene slo seg ned i Essex. Hit kom romerne, – og vikingene etter det. Er du litt anglofil, er det ikke noen dårlig idé å dra på helgetur til Essex!

strand1

Lunsj i Frankrike

Mens vi nordmenn greier oss med tjue minutter og to brødskiver med makrell-i-tomat, kjører franskmennene et helt annet regime for lunsj! Vi har vært i Syd-Frankrike og «lunsjet» flere steder.

twostories1

Feriesykling

Racersyklisten foran meg i trendy blått sykkelantrekk og rødvinsnese må være langt opp i syttiårene. Stilen er upåklagelig. Her nede i Syd-Frankrike er denne mannen like høyt respektert som vår egen «knickersadel». Man tøyser ikke med syklister!

twostories1

Travellin’ light

Å være på reise uten å drasse på tung bagasje gir ikke bare en deilig følelse av frihet, men også en smak av uansvarlighet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..