SettEtHort
strand1

Så Jagland prater dårlig engelsk?

Snakker du engelsk med norsk aksent trenger du ikke å bekymre deg for at du ufrivillig sender feil signaler om hvem du er og hvor du kommer fra.

strand1

Om bloggen

Mennesker i mellom, sett og hørt, hos oss, eller billett merket «Personlig». Ta en titt, da vel!

strand1

Hagens forlatelse og Listhaugs tilgivelse

Hva ville skjedd om Carl I. Hagen hadde latt være å utale seg om innvandringsspørsmål? Hvem skulle da ta til orde og omtale elefanten i rommet? Neppe en opportunistisk opposisjonspolitiker fra et lite parti.

strand1

Ministeren og vaskedama

Norske ministre vandrer gatelangs midt på vinteren og spiser lunsj ved samme bord som kvinnen som vasker gulvene. Et fransk TV-team ser nærmere på hvordan norske statspersoner lever.

strand1

Et annerledes asylmottak

Levetiden på næringslivets praktbygg viser seg ofte å bli kortere enn man skulle tro. Hva gjør man med et næringsbygg som ingen lenger vil leie? Gjør det om til asylmottak.

strand1

Ikke cool nok for russebuss?

-Har du ikke vært med på russebuss, har du ikke vært ordentlig russ! Jeg tror mange russ-in-spe føler det sånn. I Oslo Vest og Bærum er russebuss-tettheten større enn noe annet sted i landet.

strand1

Unge på vei til jihad

Mens stadig flere her på berget ønsker å stenge grensene for flyktninger, og bekjempe utbredelsen av Islam, lokkes våre sønner og døtre inn i den Islamske Stat til hellig krig, uten at vi forstår noe som helst.

strand1

En enkel olivengren

Jeg forsøker å finne ut hvordan folk i vår franske landsby reagerer på terrorhandlingene i Paris. Så finner jeg noen olivengrener.

strand1

Bilfritt Oslo sentrum engasjerer bygdefolket

Reaksjonene på siste ukes nyheter omkring MDGs byråds-erklæring har vært formidable og engasjert folk fra Lindesnes til Finnmark. Kan ikke byrådet i Oslo bestemme selv?

strand1

De grønne og E18

I avisenes kommentarspalter har mange svært bastante meninger om hvordan samfunnet vil bli hvis De grønne kommer til makten. Kanskje iblandet en tanke skepsis og litt frykt.

strand1

Tanker etter valget

Hva skal til for å få husets yngste velger opp fra sofaen? – Og hva var det egentlig presten drev med denne valgdagen?

strand1

Pizza for post

Der vi tidligere hentet post og pakker er det nå kommet et pizzabakeri. Pakker henter vi nå på super’n, og postkassen vår fylles daglig med søppel. Trenger vi Posten?

strand1

Knus nazismen, mann og bauta!

Tilgi meg for den tabloide overskriften. Jeg ser nærmere på to av årets nye turistattraksjoner i Oslo, – de nye offentlige monumentene, «Knus nazismen» og «Mann og bauta».

strand1

En akademisk fremtid

Det hersker ingen tvil om at det i dag kreves høyere utdannelse for akademiske yrker. Det finnes ingen snarveier. Derfor er jeg lettet.

strand1

Brød og sirkus

Den sittende regjeringen burde priset seg lykkelig over alt som kunne holde kjøpefesten i sjakk en stund til, inntil vi kan se effektene av de nødvendige omstillingene som nå skjer i oljeindustrien.

strand1

Arrogante arkitekter

Det er ikke bare økonomi og ideologi involvert, men også eksperimentlyst. Jeg tror alle arkitekter innerst inne ønsker å skape en ny trend, et nytt pust innenfor arkitekturen.

strand1

Bilder fra Middelhavet

Verden blir stadig mindre. Når jeg ser bilder av flyktninger på flukt, tenker jeg på mennesker jeg har møtt i et norsk transittmottak. Det gjør at det som skjer i Middelhavet føles nærmere.

strand1

Grisen på veggen

Når jeg ser tegningen av grisen på veggen, får jeg en innskytelse av at dette er ukorrekt, – eller upassende. Mot hvem? Religiøse mennesker, eller de som mener svin er mindreverdig kost?

strand1

Ingen grunn til flyskrekk

For noen arter flyskrekk seg som en svak skepsis til om fysiske lover, menneskeskapte systemer og rutiner virkelig fungerer. Den samme følelsen man får, når man setter seg opp i en karusell på tivoli.

strand1

Gi meg en kelner!

Denne uken ble de nasjonale søkertallene for videregående utdanning kjent. «Restaurant- og matfag» ligger nest nederst på listen. Er nyrike nordmenn for fine til å jobbe med mat?/td>

strand1

Supperåd og islagt trapp

Jeg funderer på hvorfor ikke kommunen får tak i en liten mann som kan kjøre rundt i en liten bil med spade og veisalt, og fikse trappene så folk kan bruke dem.

strand1

Ren laks fra Kina?

Noen sier at dersom oppdrettsnæringen flyttes på land, så kan fisken like gjerne produseres i Kina som i Norge. Tror noen at kineserne ikke allerede er i full gang med å etablere egne fiskeoppdrett? – Og hvorfor ikke etablere landbaserte oppdrettsanlegg i Norge?

strand1

Jaså, så Fotballfruen har jukset med bildene?

Litt lett fiksing her og der. Tynnere lår, smalere midje, hvitere tenner, renere hud, færre rynker, større øyne. Ukebladene har fikset på bilder så lenge de har eksistert.

strand1

Hvor reell er ytrings- og trykkefriheten?

På et eller annet punkt vil trykkefriheten bli hindret eller stanset av den fysiske overmakten utøvd av terrorister. Det er ingen hyggelig tanke, men det er sannsynligvis noe vi må leve med.

strand1

Kunst for togpendlere

Jeg vet ikke om det kvalifiserer til å kalles kunst, men det er veldig godt laget. Som blogger spør jeg meg: Hvem er disse unge mennene i mørke hettejakker?

strand1

Si salami?

I følge VG er språkeksperter bekymret for at dialektene vil forsvinne. Spesielt utsatt er dialekter fra Østlandet som ikke regnes som utpreget snobbete.

strand1

Blant storinvestorer på Fornebu

Jeg tar på meg «sneversynt-brillene» mine og ser kritisk på storinvestorer med utgangspunkt i Stor-Oslos nye bydel Fornebu bare for å konstatere at det er forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

strand1

Julenissens identitet

Når vi snakker om julenissen, tenker vi på en bestemt rollemodell som er skapt av Coca-Cola, og støttet av Disney og Hollywood. Men ingen barn sender ønskelistene sine til Coca-Cola.

strand1

Når veien får skylden

I et samfunn der folk er avhengige av bil, forventer vi at veiene blir tilrettelagt for oss. Er de ikke det – og det skjer en dødsulykke, er det da vår skyld?

strand1

Kunst og kunst, fru Blom

Et godt kunstverk skal ikke bare skape et godt førsteinntrykk, det skal også tåle tidens tann. Det er ikke alltid lett å se – eller høre – ved første møte.

strand1

Mørkeredd?

Jeg ser ut i det beksvarte høstmørket over et fredelig villastrøk. Var terrortrusselen i sommer reell? – Og hva var det man fryktet, egentlig?

strand1

Null hull?

Hvorfor er ikke tannbehandling en del av egenandelsordningen? Er det fordi folk tror at dårlige tenner er selvforskyldt? Er ikke tennene en del av kroppen, kanskje?

strand1

Militært lederskap

Utvilsomt klønete og lite tillitsvekkende ledelse. Men klagenemnda for disiplinærsaker i Forsvaret mener det ikke foreligger noe grunnlag for å refse løytnanten som beordret den kvinnelige soldaten til å bade naken.

strand1

En personlig blogg om…

Nordmannen har et spesielt forhold til fjellet. Der vil han bygge og og der vil han bo. Men trenger vi å bygge byer oppe på fjellet?

strand1

Jeg bryr meg ikke om skatten din

Siden skattelistene ikke lenger egner seg til kontroll av andre menneskers ligningsforhold, har den generelle innsynsretten kun én funksjon, – nemlig å tilfredsstille folks trang til å snoke i andres liv. Folk skal få lov til å rive seg i håret av misunnelse eller sole seg i egen selvgodhet.

strand1

Nei til giftåte mot ulv!

Jeg er både for og i mot ulv. Men det er én ting jeg er absolutt i mot: Å legge ut giftåte i skogen, uansett hva hensikten måtte være. Det er en dårlig måte å drepe ulv på, og det dreper andre skapninger også.

strand1

Klage på læreren?

Skolevesenet tar høyde for at man skal kunne klage på sin lærer. Men er det særlig klokt? Hva kan man egentlig gjøre når læreren ikke gjør jobben sin?

strand1

Svindlere på døren

Hvordan svindle eldre mennesker uten vold? Kle deg ut som en dørselger fra Canal Digital slik at du kommer inn i stuene. Lat som du leverer en tjeneste og forlang å ta kopi av bankkortet der og da. Ring gjerne offeret på forhånd for å skape tillit. Jeg spør: – Trenger vi å beskytte sånn virksomhet?

Tidligere publiserte innlegg:

Top Of The Best: Innlegg eldre enn 2014-08

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..