HosOss
strand1

Den grønne lykkepillen

Å gå tur i grønne omgivelser gir mindre blodtilførsel til den del av hjernen som styrer bekymringene dine, slik at du føler deg bedre til sinns.

strand1

Om bloggen

Mennesker i mellom, sett og hørt, hos oss, eller billett merket «Personlig». Ta en titt, da vel!

strand1

Et møblert hjem

Hva har piano og sausenebb til felles? Det er ting som bør finnes i et møblert hjem.

strand1

Russebuss-foreldre

Må foreldre engasjere seg, rydde opp i galskapen og urettferdighetene rundt russebussene som har vært avdekket i det siste?

strand1

Hvem eier gresset?

Vi som bruker gresset betaler etter evne og benytter godene etter behov. Selv er jeg storfornøyd og betaler avgifter og skatter med glede. Men problemene ligger på lur…

strand1

Lade batteriene

Alle vet at man må lade batteriene. Problemet er vi ofte ikke vet hvor utladet batteriene våre er. Det gjelder å lade før du en morgen ligger der – tom for energi.

strand1

Den lille mann

Hvor er han som var medeier i egen bedrift, som ønsket å gjøre en god jobb, yte personlig service, støtte lokalsamfunnet og skape en fremtid for seg selv og sine etterfølgere?

strand1

Andedammen

En andedam er sjøfuglenes realityshow, og ikke helt ulik vår egen bosituasjon. Jeg har tatt med meg familien min og fløyet over til en ny andedam.

strand1

Fangstlykke

Egentlig handler det om fotoglede, – gleden ved å fange et godt motiv. Da får jeg samme lykkefølelse som når jeg har fanget en pen ørret. Derfor antar jeg at fotoglede tilhører en av menneskenes dypeste instinkter.

strand1

Solgt!

Når budene gis med frister på fem minutter, får boligkjøpere alt for knapp tid. Boligkjøp er tross alt en av livets viktigste beslutninger.

strand1

Touch

Kanskje det bare er innbilning, men jeg forestiller meg at alle mennesker er ladet med en eller annen form for energi, og at denne blir utjevnet ved berøring.

strand1

Fugleperspektiv

Våt nysnø og fôrstasjoner fulle av småfugler. Skulle tro de aldri fikk mat. Men det får de – hver morgen. En kilo frø, fôrkuler og nøtter etter behov.

strand1

Julaften i bilder

At kirkeklokkene ringer samtidig over hele landet, er faktisk en ganske spesiell norsk juletradisjon. Kanskje en av de aller viktigste?

strand1

IKEA-generasjonens kretsløp

Farvel «Billy» fra IKEA. Foliekledte sponplater faller i containeren med et smell. Et par kontorstoler går samme vei.

strand1

Novemberbilder

I går hørte jeg noen på kontoret snakke om fin solnedgang, men da jeg kikket ut, var den forsvunnet. Det er mørkt på veien hjem og mørkt når jeg går kveldstur med hundene.

strand1

Pablos hage

Flytting er et slit! Ikke bare for en sliten kropp, men også for følelsene. Det føles trist å forlate noe, samtidig er det litt skremmende å flytte til noe nytt. Jeg lurer litt på hvem våre naboer er, og hvordan det nye strøket er.

strand1

Ganske all right i båt

Selv om det av og til er litt guffent, – med måkeskrik, regn og skorpe på provianten, – så kan det av og til være all right – i båt om sommeren – og i livet …

strand1

Leilighet i Frankrike

Hytta vår i Frankrike er en leilighet. Vi deler oppgang, bakgård og gate med franskmenn. I dag er det mindre skremmende enn da vi flyttet inn.

strand1

El-sykkel på ferie

Vi er i Frankrike på ferie. To gutter på sytten-og-et-halvt år skal aktiviseres. Vi har leid el-sykler for at de skal kunne ta seg til bading, vannskitrekk og andre spennende steder.

strand1

Øl til ungdommen?

Jeg mener foreldre ikke bør kjøpe øl til egne barn under 18. Men er det greit at venner kjøper øl til dem i stedet? Hvor strenge bør egentlig foreldre være?

strand1

Overlate jobben til Pjotr og Djimitri?

Hus og hage krever snart mer enn jeg orker. Jeg er ikke lenger noen ung mann, dessuten er det cirka tusen ting jeg har lyst til å gjøre i stedet. Er det på tide å leie private polakker til å gjøre jobben?

strand1

Hunder og englebarn

Fredag etter påske var oppdretter Lars innom med en liten krabat som skal campere sammen med oss i tiden fremover. Hils på Pablo De Facto – 10 uker gammel!

strand1

Geitost og Joika

Begge har nylig vært i nyhetsbildet og begge kan forbindes med påske og Gudbrandsdalen. Litt geitost i gryta setter dessuten en god spiss på Joikakakene.

strand1

Fuglelopper

Det handler om de absolutte små ting i livet, både i fysisk størrelse og i vesentlighet. Men fuglelopper kan virkelig være en sann plage – og i år er de ekstra tidlig ute!

strand1

Fredagspizza nummer 1500!

Det er utrolig hva man kan få til av hvetemel, olivenolje, vann og pizzafyll. Pizzaen er akkurat tatt ut av ovnen. Fredag og pizza. Det er vår tradisjon. Det har blitt mange pizzaer gjennom årene. I dag serveres pizza nummer 1500! Endelig fredag!

strand1

Rimi, russebuss og friår?

Far og sønn snakker om hva sønnen skal gjøre etter videregående. Faren registrerer at mye har forandret seg siden han selv var russ. Kanskje det ikke bare er alder som skiller far og sønn? Kanskje det er kulturforskjeller mellom faren og sønnens oppvekst?

strand1

To hunder i sofaen

Jeg tror de lykkeligste hundene er de som regelmessig omgås andre hunder og har firbente hunder i samme husstand. Trenger hunder noe mer enn sin to-bente menneskefamilie? Jeg har lagt inn en søknad i Familierådet.

Mat til småfuglene

Fuglekvitringen er en fryd for øret. Vi hører det langt nede i veien når vi er på vei hjem. Vi har dessverre også fått besøk av uønskede gjester som spurvehauk og rotter …

strand1

Fuglemating på 1-2-3

Jeg har to fôrstasjoner, – ett fuglehus og en moderne fôrautomat. Begge ligger tett inntil fuglevennlig buskas, – og begge fôrstasjoner får akkurat like mye besøk.

Den siste turen

Jeg er nok mer enn gjennomsnittlig interessert i turer. Mange av mine fineste øyeblikk er nemlig knyttet til turminner. I kveld sovnet den eldste hunden vår inn. Min høyt elskede turkamerat gjennom snart tretten år streifer nå langs de evige jaktmarkene.

strand1

Betatt av det franske

Dette er en liten historie om tre romantiske ting på en gang! – Å være betatt av det franske, et porselensbryllup og det første møtet mellom to ektefeller 🙂

strand1

Går årets båtsesong i glemmeboken?

Det som er litt merkelig med båtfolk er at de kan ha hatt en katastrofal sommer – full av vind og regn der alt har gått på tverke! Men har de bare hatt én fin tur der alt klaffer, så er det den de husker når vinteren kommer. Alt annet går i glemmeboken …

strand1

Med ett stod jeg der med feil pistol i hånda!

Da jeg stod der ved bensinpumpen og så den svenske Viking-mannen dra avgårde med både bilen og kona mi følte jeg eselørene vokse ut av hodet mitt, og at «idiot»-stempelet formet seg på panna mi!

strand1

Frihet med billigsykkel!

Når sykkelen koster like mye som en liten bruktbil kan du ikke bare sette den fra deg hvor som helst uten at det bekymrer deg. Med billigsykkel, derimot, er du fri som fuglen!

strand1

Et ufrivillig farvel med USA

I vårt hus er det to eiendeler som begge er laget i USA. Det er ærlige, robuste kvalitetsprodukter som har holdt dobbelt så lenge som forventet. Problemet er at de ikke lever evig, og «Made in U.S.A» kan ikke lenger oppdrives!

strand1

Betatt av det franske

Dette er en liten historie om tre romantiske ting på en gang! – Å være betatt av det franske, et porselensbryllup og det første møtet mellom to ektefeller 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..