
«Grilling er lek med mat!», pleide svigerfar å si. I følge mennesker av Den Gamle Skole skulle middag tilberedes på kjøkkenet og serveres med kokte poteter og saus. Ellers regnes det ikke som ordentlig middag. Grilling i Norge i sin nåværende form er relativt nymotens. Selv om mennesker har tilberedt mat over kull i uminnelige tider, kan jeg ikke huske å ha sett hagegrill i de tusen hjem før på 80-tallet. I barbecuens hjemland, USA, har hagegrilling lenge vært en utbredt forlystelse.
Jeg ser det for meg. En forstad i USA på 50-tallet. Familiens vakre bungalow med en lekker Chevrolet parkert i oppkjørselen. Hammock, parasoll og hagestoler, – forventningsfulle barn, mor på vei ut med et serveringsbrett med små coca-colaer – og far som står og snur hamburgere på hagegrillen med stripete forkle, med en pipe i munnen. Grilling er så visst ikke lek og tøys!
På søndag stakk jeg en snartur innom NM i barbecue på Strand i Bærum. Jeg hadde akkurat vært en tur nedom båthavna for å hente en pakke grillpølser jeg hadde glemt igjen i båten fra kvelden før. Kjøttfulle kvalitetsgrillpølser riktignok, men sannsynligvis ikke gode nok til å nå til topps i selveste NM. Det hadde nylig vært et durabelig regnvær, og grillene var ikke klare ennå. Hele parken suste i et miljø preget av folk som er over middels interessert i grilling.
🙂 Når dukket egentlig de første hagegrillene opp i Norge?










YUMMI for å si det på nynorsk.
Ha en god dag 🙂
LikerLiker