BMpersonlig
strand1

Fem minutter med deg

Tiden er en snikmorder. År blir til minutter. Jeg innser at tiden jeg tilbrakte med mine barn mens de var små, har vært mer verdifulle for meg enn jeg ante.

strand1

Sokker i sandalene

Jeg kunne tenke meg å opprette en offentlig Facebook-gruppe for «Oss som går med sokker i sandalene» eller noe slikt.

strand1

5 ting du kanskje ikke visste om meg

Jeg harselerer litt med rosabloggerne. Hvordan ville det sett ut om en blogger i femtiårene røper ting du ikke visste om ham?

strand1

Hva skjuler seg bak flagget?

Mens fingeren min instinktivt var på vei til å klikke ved det vakre bildet av flagget, slo fornuften inn. Hva skjulte seg bak?

strand1

Vold er ikke ålreit

Jeg lærte sønnen min å fiske, lappe sykkeldekk og kjøre bil. Men hva sa jeg, og hva gjorde jeg for å skape riktige holdninger til vold?

strand1

Dragning mot intelligens

Jeg ville aldri kunnet leve sammen med en kvinne som var mindre intelligent enn meg selv. For meg er en intelligent kvinne svært attraktiv.

strand1

Tanker om hverdagsfrihet

Frihet er å kunne gjøre noe fordi du kan, ikke fordi du . Galskap er å gjøre noe impulsivt. Noe å ta med seg inn i hverdagen?

strand1

Når siste reise er i boks

En av gledene ved å reise er planleggingen. Bestemme reiserute og opphold, – finne ut hva vi skal gjøre dit vi kommer. Vi ordner alt på nettet, gjerne flere måneder i forveien.

strand1

Mine nye sko

Jeg kaller dem pub-til-pub-skoene mine. De får meg alltid dit jeg skal – og hjem igjen. Tro meg, dagen din blir bedre når du har på deg gode sko.

strand1

Et lys for de døde

Første søndag i november er allehelgensdag. Søndagen stammer fra den katolske kirke hvor man minnes alle helgener. I den norske kirken tenner vi et lys på graven for å minnes våre døde.

strand1

En gal mann på perrongen
Er ikke dette en innebygget frykt i oss alle? Å miste grepet? At bolten som holder fornuft og forstand sammen, bare fyker ut? At vi rett og slett tørner foran en bunch fremmede mennesker?
strand1

Høstmennesker
Jeg, og mange med meg, elsker høsten. Har vi høstmennesker har noe til felles? – Bortsett fra å like fargene, luften og stemningen? Bli med under huden på et høstmenneske.
strand1

Mitt eget nummer
Arbeidslivet er som et sirkus. Du liker å tro du har alt under kontroll mens du fremfører dine «greier». Men sirkusets ledelse kan når som helst ta deg av plakaten. Likevel insisterer jeg på å tro at jeg har herredømme over mitt eget nummer i manesjen.
strand1

Dørene lukkes!
Som aldrende mann ser jeg tilbake på dørene som åpnet seg for meg, og som lukket seg bak meg. Etter hvert som man blir eldre er flere dører som lukker seg sammenlignet med antall dører som åpner seg.
strand1

Guds dominobrikker
Siden det sakte går mot høst, og det skjer urovekkende ting i verden, – tillater jeg meg å filosofere om dommedag. Den dommedag som omtales i vår egen trosbekjennelse.
strand1

Feriebilder
Feriefølelsen har ennå ikke sluppet taket i kroppen. Jeg sitter hjemme og går i gjennom feriebilder, – minner om fine sommerdager i Syd-Frankrike. Jeg håper det skal bli mange slike fine dager.
strand1

Arbeidernes klassreise
Litt naivt spør jeg meg: Hvor er arbeiderne? Hvorfor er betegnelsen «arbeider» utradert? Jeg tror det handler om en gedigen klassereise.
strand1

Barndomshjem til salgs
Her om dagen fikk jeg se at barndomshjemmet mitt var til salgs. Jeg tror alle har et spesielt forhold til barndomshjemmet, selv om de ikke hadde noen rosenrød barndom. Det får meg til å tenke over fenomenet «røtter».
strand1

Kan man sykle i himmelen?
Jeg er i det melankolske hjørnet. Dagen ble ikke helt som jeg forventet. Nå som jeg er rykket opp i livets avgangsklasse lurer jeg på hva som egentlig skjer med oss etter at vi er døde?
strand1

Jul på skogen
Serine sto på trappehella med kun ei fjøslykt og en sopelime. Ulvene hadde kommet mellom husene nå. Inne i stua hadde a’ Serine unga sine. Ulvene ble stadig modigere…
Reklame

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..