Bare for syns skyld

Jeg har brukt maske noen ganger – på buss og trikk. Det er mulig at jeg gjør noe feil, for det begynner alltid å dugge på brillene. Jeg prøver å puste mindre, men det er ikke lett. Jeg måtte jo løpe de siste meterne for å komme på.

Er det flere som kjenner seg igjen?

Egentlig er jeg likegyldig til å bære maske. Jeg kjører sjelden kollektivt. Bare når det er få mennesker ombord. Likevel bruker jeg maske – og brukte også maske før påbudet kom. Paradoksalt bærer jeg masken kun for syns skyld, selv om jeg ikke ser noen ting gjennom dugget på brillene.

Politiet har uttalt at de ikke akter å følge opp maskepåbudet. Hadde de valgt å gjøre det, kunne vi risikere å møte politiet på bussen for maskekontroll. I Frankrike skriver politiet uvilkårlig ut bøter på 135 euro (1470 kroner) til folk som ikke bærer maske der dette er påbudt.

Hva er straffen her hjemme?

Man kan bli utsatt for folkets vrede. En samfunnsbevisst, ansvarlig borger kan komme bort til deg og fortelle hvor steike helvete dum du er som ikke bruker maske! Du har sikkert sett dem på YouTube. De som får hundretusenvis av «likes» for å sitte med skrekkslagne øyne og skjelle ut oss som ikke orker å leve bak lukkede dører, – som prøver å opprettholde en viss form for menneskelig verdighet, – som prøver å få hverdagen til å fungere som normalt.

Hvorfor gir vi utskjellerne oppmerksomhet?

Selv heier jeg på Sverige og Anders Tegnell.


– Vi må lære oss å leve med viruset. Denne smitten er rett og slett veldig vanskelig å unngå. Vi vet ikke når dette er over. (Anders Tegnell)


Jeg er ikke den eneste personen her i landet som støtter den svenske strategien, men jeg er kanskje den eneste som tør å si det høyt.

Men ikke på bussen.

Der tar jeg på meg masken.

Bare for syns skyld.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..