Markedsdag på lørdag

bondens-marked-1

Alle anstendige byer av en viss størrelse har lørdagsmarkeder. Kanskje ikke hver lørdag, men av og til. I dag tok jeg meg en tur til Bondens Marked for å ta en titt på hva de hadde å tilby. Bondens marked er ikke fast på ett sted, men flytter seg rundt. I dag var de på Valkyrie Plass i Oslo. Neste uke er de på Grünerløkka. De er i flere andre byer også. På Bondens Marked har hver gård sin bod. Det tilbys grønnsaker, bær, saft, honning, spekemat, kjøttmat, ost, bakervarer m.m. Alt etter hva som er gårdens spesialitet. Kortreist og smakfullt. – Og hyggelig.

Fikk tid til hjemmelaget svele og kaffe før jeg pakket opp sykkelen for hjemreisen.

På veien hjem tittet jeg innom Vestkanttorvet. Stedet der du kan kjøpe brukte og antikke snurrepipperier hver eneste lørdag nesten hele året. Jeg kjøpte ingen ting i dag. Bare kikket. Skal ta med kona neste helg, så får vi se om det blir gjort noen innkjøp.

vestkanttorvet

Siden jeg blogger, er det på sin plass å presentere dagens innkjøp.

🙂 Sommergodbiter

bondens-marked-2
Dette er sommerens blomsterhonning kjøpt av birøkteren selv. Han opplyste at produksjonen begynte svært tidlig i år, men har avtatt nå. Det er mye blåbærblomst i årets honning. Lynghonningen kommer ikke før senere på høsten. Skal ta en tur da.

bondens-marked-3
Mange spekepølseprodusenter bruker alt for mye fett, blod og krydder i pølsene sine. Da kan de selge billige pølser. Avbildet pølse består av kjøtt og smakstilsatt med granbargele, rødvin osv. Det er brukt minimalt med fett. Dette er kvalitet som nytes på flatbrød med godt smør.

bondens-marked-4
Ekte geitost. Den får jeg ha i fred. Denne var veldig mild og fin. Gir meg barndomsminner av min tante som ystet geitost på torpet i Solør.

Bondens Marked – følg med når de besøker din by/bydel.

Reklame

2 kommentarer

 1. Skikkelig geitost er også en av mine innkjøp på bondens marked. Ikke så mye honning, for har man egen leverandør, så har man 🙂
  Koselig med slike markeder.
  Ha en fin helg 🙂

  Likt av 1 person

 2. Er veldig glad i matmarkeder jeg også. Det er vel typisk bloggmat (!) å skrive om?

  Enhver by (eller ethvert sted) med respekt for seg selv har minst ett matmarked i løpet av sommeren, og en festival hver også – gjerne i kombinasjon: Matfestival!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..