Sett & Hørt eldre enn 2014-08

SettEtHort
strand1

Løsrivelsesprosessen

Endelig er det noen som fokuserer på å være storbarnsforeldre. Noen som tør å fortelle den usminkede sannheten. En hverdag som mange storbarnsforeldre opplever med redsel, skam og skyldfølelse, – ofte uten å ha noen å dele opplevelsene med.

strand1

Sharialov og verdighet

Det er ikke sharialoven vi skal bekjempe, men de som håndhever loven etter verst tenkelig mulige måte. I hendene på slike mennesker ville også vår egen Bibel vært et terrorredskap.

strand1

Yrker på vidvanke

Mine barn er ennå i utdannelse. De vet ennå ikke hva de skal bli. Mitt råd er å holde flere dører åpne, fordi flere yrker kan forsvinne før de er ferdige med studiene.

strand1

Stoler du på fastlegen din?

Jeg vet ikke om den hyggelige fastlegen min virkelig kommer til å åpne døren videre inn i helsevesenet for meg den dagen jeg viser tegn på en alvorlig sykdom. Er du syk, vil du ikke bruke tiden på å klage. Du må oppsøke en annen lege.

strand1

Skal Janteloven bestemme monarkiets fremtid?

Er den politiske debatten om monarkiets fremtid i ferd med å spore av? Hører virkelig kongefamiliens personlige yrkesvalg, skolevalg, vennevalg og kjolevalg hjemme i en slik debatt? Jeg tror vi lar oss styre av Janteloven.

ustrand1

Rike på miljøets bekostning

Et firma har tjent gode penger på å demontere og gjenvinne miljøfarlig avfall i kjøleskap. Så begynner det å brenne inne på anleggsområdet …

strand1

Valgets kval

Kjapt å bestille, kjapt å tilberede og kjapt å spise. Det er hurtigmat i et nøtteskall. Går det an å servere noe annet enn baconpølser innenfor dette utmerkede hurtigmatkonseptet?

strand1

Trollene på nettet

Trollene er ikke snille vellykkede samfunnsstøtter som blir slemme etter nattens frembrudd. Hvor stor selvfølelse tror du de har? – de som sitter å lirer av seg hatefulle ord mot kvinner, homofile, muslimer, sosialister, syklister og andre som de ikke liker? Jeg tror de trenger noen å prate med.

strand1

Berømt for å være berømt

Å delta i et realityshow kan gjøre deg til kjendis. Når du er blitt kjendis, kan du leve av å eksponere kjendislivet ditt for resten av verden, – og bli enda mer kjent. En selvforsterkende effekt.

strand1

Mordene i parken

Det er mange ting vi foreldre kan bekymre oss om når gjelder våre barn. De fleste bekymringene er heldigvis ubegrunnet. Akkurat nå omtales en særdeles uhyggelig mordsak i engelske aviser. Er det grunn til å bekymre seg?

strand1

Biene i Bærum

For et par uker siden mottok Bærum Kommune en email fra en innbygger med båtplass i Holtekilen nedenfor Strand Restaurant. I emailen uttrykker han irritasjon over at bier fra nærliggende bikuber har lagt igjen ekskrementer på båten hans!

strand1

Gled deg til 2028!

Hvordan ville samfunnet sett ut hvis folk som kommenterer på nettavisene fikk frie tøyler? Året er 2028. Vi setter over til TV2-nyhetene.

strand1

Veien og ansvaret

Statens Vegvesen har siden 2005 laget ulykkesrapporter etter dødelige ulykker. VG hevder at vegdirektøren aktivt forsøker å holde rapportene skjult for offentlighetens lys. VG har likevel fått tak i dem og vil bruke dem i retten.

strand1

Riv ned grensene!

På lørdag kveld ble jeg sittende å se Melodi Grand Prix sammen med min kone, ledsaget av en solid pepperbiff, et glass Sangre Toro og levende lys. Det var en del år siden sist jeg fulgte med på MGP. Jeg skjønner for så vidt hvorfor.

strand1

Sprit i gaten

Synes du det er OK at alle flyreisende skal ledes gjennom en spritforretning både ved avreise og ankomst? Hvorfor skal streng, norsk alkoholpolitikk gjøres om til et sirkus bare fordi man skal reise med fly?

strand1

Geitost og Joika

Begge har nylig vært i nyhetsbildet og begge kan forbindes med påske og Gudbrandsdalen. Litt geitost i gryta setter dessuten en god spiss på Joikakakene.

strand1

Da de pene elbilene kom til byen

Noen trodde på elbil lenge før andre. Vi kan kalle dem idealister. De samlet sammen alle elbilene i Norge til et elbilrace midt i Oslo sentrum på begynnelsen av århundreskiftet. Det var lenge før de pene elbilene kom til byen.

strand1

Kunden har alltid rett

Det er neppe noen tilfeldighet at bedrifter som yter dårlig service, ofte er de samme som dukker opp i konkurslistene. I dag kommer terningkast og kundeomtaler på nettet nesten før kunden har kommet ut av døra. Mange gründere er totalt uforberedte på hvordan de skal behandle kunder. At noen tør!

strand1

Putins lov

Snart kan vi glede oss over nye vinterleker. Men flere statsledere har gitt signaler om at de uteblir fra åpningsseremonien i protest mot vertslandets homopolitikk. Det er mye å sette fingeren på i Russland, sett med vestlige øyne. Men er det vesentlig nok til at man skal ofre vinterlekene?

strand1

Spillselskapenes lokkeduer

Noen synes det er galt at internasjonale spillselskaper bruker ansiktene til norske kjendiser for å vise at spilling er trygt og akseptert. Ville det vært mer korrekt om de hadde stilt opp for Norsk Tipping i stedet?

twostories1

Systemer som belønner drap

Jeg har to rystende historier fra i fjor som har gjort dypt inntrykk på meg. De utspilte seg på motsatte sider av jordkloden. Desperate mennesker tenker kanskje annerledes enn vi forventer?

Karakterer på jobben

Karakterer på jobben er ikke noe annet enn et verktøy for å tallfeste trynefaktor? Man skal aldri undervurdere en mann på grunn av dårlig trynefaktor!

Galt syn på fotgjengere

Trygg Trafikk ønsker at det skal bli enklere å pålegge fotgjengerne skyld ved påkjørsler i gangfelt. Hviler det et for stort ansvar på bilførernes skuldre? Det er nok flere der ute som har et fullstendig galt syn på fotgjengere!

Du gir – hvem mottar?

Sitter du med dårlig magefølelse etter å ha snakket med en telefonselger på telefon 62001206 er du ikke alene! Husk at alle kan starte innsamling til Flyktninghjelpen og andre. Velger du å gi til feil person, går lite eller ingen ting til formålet!

Avlyttingsskandale?

Det bør ikke være noen hemmelighet for noen at Angela Merkel og Erna Solberg blir avlyttet, selv om det er krenkende at en forhenværende dataekspert innenfor etterretningsorganisasjonen NSA forteller at det har skjedd. Men tror du det bare amerikanerne som overvåket oss?

I et skiftende landskap

Endelig på jobben! Du går innover i kontorlandskapet, finner deg en ledig pult, snur deg mot sidemannen og spør høflig: «Hei, – kan jeg sitte her?» Så plugger du inn nettverkskabelen og bretter opp skjorteermene. Er det OK … eller?

Åndenes makt

Er vi alle sammen i åndenes makt, uten å vite det? Eller er det bare juks og fanteri? Jeg tror det er mer mellom himmel og jord enn vi liker å vite. Vær skeptisk men ikke fordømmende!

Gutta på bakerste rad

Hva er det som skjer i skolen for tiden? Jentene gjør det mye bedre enn guttene! De kaprer de gjeveste utdannelsesplassene og etter hvert de fineste jobbene. Er vi i ferd med å få en generasjon av gutter som blir skoletapere?

Oppdrettssvineri

Å bruke din og min fjord til lakseoppdrett er like forkastelig som å etablere kyllingoppdrett i et fuglereservat. På tide å flytte oppdrettsnæringen på land?

strand1

Mellom handel og svindel

Telefonsalg til veldedige formål faller mellom to stoler. Er det handel eller innsamling? – Eller kanskje bare svindel?

strand1

Bærum i øst og vest

Det er kjent at Bærum til tider har hatt sine østkantproblemer, – skjønt «østkanten» i Bærum ligger i de vestre regioner. Øst-vest-problematikken er igjen et tema etter at Budstikka avdekket urovekkende forskjeller mellom øst og vest i skolemålingene. Er det noen forskjell på Fornebu og Rykkinn?

strand1

Overdrevne forventninger til ny E18

Det er ille at de timelange køene på E18 vest for Oslo strekker seg til langt ut på formiddagen. Verre er det at mange i fullt alvor tror at ny E18 vil løse alle trafikkproblemer i regionen.

strand1

Et lite kors

De forfekter et livssynsnøytralt samfunn. For dem har korset samme symboleffekt som en jakkenål fra Arbeiderpartiet eller Høyre.

strand1

Hvem tigger?

Mange byer i Norge har blitt invadert av utenlandske tiggere som utøver «faget» sitt med stor innlevelse. Dette har gjort at mange nå krever forbud mot tigging. Jeg tror ikke på forbud. Tenk over hvem som rammes.

Dagen blir aldri den samme!

Dagens papirbaserte avisproduksjon kommer om få år til å være like avleggs som Telenors gamle papirkataloger. Dagens tyveåringer kommer neppe til å lese aviser som ikke får plass på et mobilt apparat.

Hvis judge Judy fikk bestemme

Av og til er det lett å glemme hvor godt vi har det i Norge. Jeg anbefaler å se noen episoder av TV-programmet «Judge Judy». Men husk at programmet er best når du ser det gjennom «norskebriller».

Epleslang og kjølhaling

Plutselig er Oslo midt oppe i ransbølge! iPhones er i skuddet som aldri før! Det er tydeligvis ranernes favoritt. Viser du frem iPhone’n din på et offentlig sted, kan du utsette deg for ransfare!

Boligspekulanter som oss

Åtte av ti nordmenn eier sin egen bolig. Eier vi bolig bare for å bo? – Eller er vi på vei til å bli boligspekulanter alle sammen etter tjue år med prisstigning?

strand1

Damen fra Redningsselskapet

Hvis du tror du kan støtte en god sak ved hjelp av telefonsalg, kan du risikere å gå på et skjær!

strand1

Siste Ilyushin til Pyongyang

Jeg drømmer om å fly i en vakker Ilyushin-maskin malt i retro 60-talls mønster med matchende innredning og uniformer. Hvor lenge skal jeg drømme? Tiden begynner nemlig å renne ut!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..