Innlegg mellom 25.03.2014 – 05.07.2014

strand1

Trollene på nettet

Trollene er ikke snille vellykkede samfunnsstøtter som blir slemme etter nattens frembrudd. Hvor stor selvfølelse tror du de har? – de som sitter å lirer av seg hatefulle ord mot kvinner, homofile, muslimer, sosialister, syklister og andre som de ikke liker? Jeg tror de trenger noen å prate med.
strand1

Berømt for å være berømt

Å delta i et realityshow kan gjøre deg til kjendis. Når du er blitt kjendis, kan du leve av å eksponere kjendislivet ditt for resten av verden, – og bli enda mer kjent. En selvforsterkende effekt.
strand1

Mordene i parken

Det er mange ting vi foreldre kan bekymre oss om når gjelder våre barn. De fleste bekymringene er heldigvis ubegrunnet. Akkurat nå omtales en særdeles uhyggelig mordsak i engelske aviser. Er det grunn til å bekymre seg?
strand1

Øl til ungdommen?

Jeg mener foreldre ikke bør kjøpe øl til egne barn under 18. Men er det greit at venner kjøper øl til dem i stedet? Hvor strenge bør egentlig foreldre være?
strand1

Overlate jobben til Pjotr og Djimitri?

Hus og hage krever snart mer enn jeg orker. Jeg er ikke lenger noen ung mann, dessuten er det cirka tusen ting jeg har lyst til å gjøre i stedet. Er det på tide å leie private polakker til å gjøre jobben?
strand1

Biene i Bærum

For et par uker siden mottok Bærum Kommune en email fra en innbygger med båtplass i Holtekilen nedenfor Strand Restaurant. I emailen uttrykker han irritasjon over at bier fra nærliggende bikuber har lagt igjen ekskrementer på båten hans!
strand1

Spådamen på toget

Jeg mener å ha hørt ordtaket «Spå ikke kråke, det kunne råke!» Hvis noen gir deg en spådom over livet ditt, kan du risikere at den påvirker dine beslutninger slik at spådommen faktisk går i oppfyllelse! Både på godt og vondt.
strand1

Oslos flotteste side

Vi snakker selvfølgelig om sjøsiden. Ikke bare selve byen, men også den nære skjærgården utenfor.
strand1

Arbeidernes klassreise

Litt naivt spør jeg meg: Hvor er arbeiderne? Hvorfor er betegnelsen «arbeider» utradert? Jeg tror det handler om en gedigen klassereise.
strand1

Gled deg til 2028!

Hvordan ville samfunnet sett ut hvis folk som kommenterer på nettavisene fikk frie tøyler? Året er 2028. Vi setter over til TV2-nyhetene.
strand1

Kongolandsbyen

I forbindelse med feiringen av grunnloven for 100 år siden var en av hovedattraksjonen den såkalte «Kongolandsbyen». Her kunne man komme innenfor å se hvordan afrikanere så ut og hvordan de levde. Bli med inn i Kongolandsbyen anno 2014!
strand1

Veien og ansvaret

Statens Vegvesen har siden 2005 laget ulykkesrapporter etter dødelige ulykker. VG hevder at vegdirektøren aktivt forsøker å holde rapportene skjult for offentlighetens lys. VG har likevel fått tak i dem og vil bruke dem i retten.
strand1

Riv ned grensene!

På lørdag kveld ble jeg sittende å se Melodi Grand Prix sammen med min kone, ledsaget av en solid pepperbiff, et glass Sangre Toro og levende lys. Det var en del år siden sist jeg fulgte med på MGP. Jeg skjønner for så vidt hvorfor.
strand1

Hunder og englebarn

Fredag etter påske var oppdretter Lars innom med en liten krabat som skal campere sammen med oss i tiden fremover. Hils på Pablo De Facto – 10 uker gammel!
strand1

Sprit i gaten

Synes du det er OK at alle flyreisende skal ledes gjennom en spritforretning både ved avreise og ankomst? Hvorfor skal streng, norsk alkoholpolitikk gjøres om til et sirkus bare fordi man skal reise med fly?
strand1

Formål – Lunsj

Familien har samlet seg i vårt katalanske husvære. Vi har brukt påsken til å besøke interessante steder. Formålet med besøkene varierer. Historie, kultur og shopping, se nye steder, nye opplevelser, – og ikke minst: Lunsj.
strand1

Ravner i vårnatten

Er det noen vits i at vanlige foreldre går natteravn? Betyr det noe at amatører vandrer rundt med refleksvester? Kan ikke folk passe på sine egne barn? – La meg fortelle om min første vakt som natteravn!
strand1

Russerne i Riga

Riga – hovedstaden i Latvia og Baltikums største by er verdt et besøk. Til tross for at andelen russere i byen er nesten like høy som etniske latviere, er russisk språk forbudt i det offentlige rom.
strand1

Barndomshjem til salgs

Her om dagen fikk jeg se at barndomshjemmet mitt var til salgs. Jeg tror alle har et spesielt forhold til barndomshjemmet, selv om de ikke hadde noen rosenrød barndom. Det får meg til å tenke over fenomenet «røtter».
strand1

Flere byer i Belgia!

Tro meg når jeg sier at det ikke er noe galt å være fra Norge og snakke gebrokkent, bare man har funnet samværskodene som gjelder der du er. Slikt lærer du ikke på skolen.
strand1

Afternoon Tea at Wivenhoe House

De tidligste britiske bosetningene slo seg ned i Essex. Hit kom romerne, – og vikingene etter det. Er du litt anglofil, er det ikke noen dårlig idé å dra på helgetur til Essex!
strand1

Høy Mamma-mia faktor?

Jeg filosoferer over farskapet. Det er ikke vanskelig å trekke frem både sorg og glede. Et farskap kan lett få seg en smell i dagens skilsmissestatistikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..