Innlegg mellom 14.04.2015-11.02.2016

strand1

Gjensyn med Arguineguin

Jeg elsker Sanna Sarromaas’ beskrivelser av Norge og nordmenn. Hennes karakteristikk av nordmennene i Arguineguin falt mange tungt for brystet. Hvorfor lar vi oss provosere?

strand1

Hagens forlatelse og Listhaugs tilgivelse

Hva ville skjedd om Carl I. Hagen hadde latt være å utale seg om innvandringsspørsmål? Hvem skulle da ta til orde og omtale elefanten i rommet? Neppe en opportunistisk opposisjonspolitiker fra et lite parti.

strand1

Ministeren og vaskedama

Norske ministre vandrer gatelangs midt på vinteren og spiser lunsj ved samme bord som kvinnen som vasker gulvene. Et fransk TV-team ser nærmere på hvordan norske statspersoner lever.

strand1

Et annerledes asylmottak

Levetiden på næringslivets praktbygg viser seg ofte å bli kortere enn man skulle tro. Hva gjør man med et næringsbygg som ingen lenger vil leie? Gjør det om til asylmottak.

strand1

Ta vare på julemagien

Jeg skulle ønske jeg kunne sette opp en saklig oversikt over hva som skiller julemagi fra julestemning, – eller bare simpel helgestemning.

strand1

Tid kommer

«Tid går ikke. Tid kommer» sier en gammel Farris-reklame. En genial påstand, men hvor sann er den? Har du mye å gjøre på jobben om dagen, skal du tenke på alternativene.

strand1

Ikke cool nok for russebuss?

-Har du ikke vært med på russebuss, har du ikke vært ordentlig russ! Jeg tror mange russ-in-spe føler det sånn. I Oslo Vest og Bærum er russebuss-tettheten større enn noe annet sted i landet.

strand1

Unge på vei til jihad

Mens stadig flere her på berget ønsker å stenge grensene for flyktninger, og bekjempe utbredelsen av Islam, lokkes våre sønner og døtre inn i den Islamske Stat til hellig krig, uten at vi forstår noe som helst.

strand1

Pensjonist på prøve

Ingen i mitt jobbnettverk skal hverken gå av med pensjon eller bo halve året i Frankrike, som meg. Derfor kommer jeg til å fortsette å betjene jobbnettverket mitt – etter at jeg er blitt pensjonist.

strand1

En enkel olivengren

Jeg forsøker å finne ut hvordan folk i vår franske landsby reagerer på terrorhandlingene i Paris. Så ser jeg noen olivengrener.

strand1

Bilfritt Oslo sentrum engasjerer bygdefolket

Reaksjonene på siste ukes nyheter omkring MDGs byråds-erklæring har vært formidable og engasjert folk fra Lindesnes til Finnmark. Kan ikke byrådet i Oslo bestemme selv?

strand1

Et hastig møte med Praha

En av fordelene med å arbeide i et multinasjonalt software-selskap, er å møte kolleger fra andre europeiske land. Denne uken har jeg vært i Praha et par dager – mitt første møte med en fascinerende by.

strand1

De grønne og E18

I avisenes kommentarspalter har mange svært bastante meninger om hvordan samfunnet vil bli hvis De grønne kommer til makten. Kanskje iblandet en tanke skepsis og litt frykt.

strand1

Tanker etter valget

Hva skal til for å få husets yngste velger opp fra sofaen? – Og hva var det egentlig presten drev med denne valgdagen?

strand1

Tobago

Frukten faller praktisk talt ned i hodet på deg mens du soler deg. Nå i begynnelsen av september holder vannet rundt 30 grader. Du kjenner knapt at du går uti.

strand1

Mesterfotografen

Nakne pupper er et yndig fotomotiv. I hvert fall i dobbelmoralismens land, USA. Men jeg er kanskje ikke så mye bedre selv…

strand1

Pizza for post

Der vi tidligere hentet post og pakker er det nå kommet et pizzabakeri. Pakker henter vi nå på super’n, og postkassen vår fylles daglig med søppel. Trenger vi Posten?

strand1

Robotstøvsugeren

Av og til kommer man over dingser man trodde var leketøy, men etter å ha tatt det i bruk, skjønner man ikke hvordan man greidde seg uten.

strand1

Hvem eier gresset?

Vi som bruker gresset betaler etter evne og benytter godene etter behov. Selv er jeg storfornøyd og betaler avgifter og skatter med glede. Men problemene ligger på lur…

strand1

Vold er ikke ålreit

Jeg lærte sønnen min å fiske, lappe sykkeldekk og kjøre bil. Men hva sa jeg, og hva gjorde jeg for å skape riktige holdninger til vold?

strand1

Planleggingen er halve moroa

Det er både trygt og moro å handle reise på nettet, men vær på vakt. Noen nettsteder er nemlig ikke hva de gir seg ut for å være.

strand1

Knus nazismen, mann og bauta!

Tilgi meg for den tabloide overskriften. Jeg ser nærmere på to av årets nye turistattraksjoner i Oslo, – de nye offentlige monumentene, «Knus nazismen» og «Mann og bauta».

strand1

En akademisk fremtid

Det hersker ingen tvil om at det i dag kreves høyere utdannelse for akademiske yrker. Det finnes ingen snarveier. Derfor er jeg lettet.

strand1

En munnfull av London

Uansett hvor lang tid du har, er det neppe nok til å få med deg alt hva London har å by på. Men la ikke det hindre deg i å få med deg en munnfull av byen hver gang du er der.

strand1

Menn i uniform

Uniform er ikke bare stoff, lær og blank messing. Det er like mye genseren du har på deg når du er med å arrangere loppemarked, eller refleksvesten du har når du går natteravn.

strand1

Lade batteriene

Alle vet at man må lade batteriene. Problemet er vi ofte ikke vet hvor utladet batteriene våre er. Det gjelder å lade før du en morgen ligger der – tom for energi.

strand1

Brød og sirkus

Den sittende regjeringen burde priset seg lykkelig over alt som kunne holde kjøpefesten i sjakk en stund til, inntil vi kan se effektene av de nødvendige omstillingene som nå skjer i oljeindustrien.

strand1

Verdighet over Garibaldihøyden

Jeg er ikke sikker på om det er noe som heter Garibaldihøyden, men her finner du et flott utsiktspunkt, en fin park, samt selveste Garibaldi og hele hans familie.

strand1

Den lille mann

Hvor er han som var medeier i egen bedrift, som ønsket å gjøre en god jobb, yte personlig service, støtte lokalsamfunnet og skape en fremtid for seg selv og sine etterfølgere?

strand1

Andedammen

En andedam er sjøfuglenes realityshow, og ikke helt ulik vår egen bosituasjon. Jeg har tatt med meg familien min og fløyet over til en ny andedam.

strand1

Dragning mot intelligens

Jeg ville aldri kunnet leve sammen med en kvinne som var mindre intelligent enn meg selv. For meg er en intelligent kvinne svært attraktiv.

strand1

Arrogante arkitekter

Det er ikke bare økonomi og ideologi involvert, men også eksperimentlyst. Jeg tror alle arkitekter innerst inne ønsker å skape en ny trend, et nytt pust innenfor arkitekturen.

strand1

Bilder fra Middelhavet

Verden blir stadig mindre. Når jeg ser bilder av flyktninger på flukt, tenker jeg på mennesker jeg har møtt i et norsk transittmottak. Det gjør at det som skjer i Middelhavet føles nærmere.

strand1

Tanker om hverdagsfrihet

Frihet er å kunne gjøre noe fordi du kan, ikke fordi du . Galskap er å gjøre noe impulsivt. Noe å ta med seg inn i hverdagen?

strand1

Fangstlykke

Egentlig handler det om fotoglede, – gleden ved å fange et godt motiv. Da får jeg samme lykkefølelse som når jeg har fanget en pen ørret. Derfor antar jeg at fotoglede tilhører en av menneskenes dypeste instinkter.

strand1

Grisen på veggen

Når jeg ser tegningen av grisen på veggen, får jeg en innskytelse av at dette er ukorrekt, – eller upassende. Mot hvem? Religiøse mennesker, eller de som mener svin er mindreverdig kost?

strand1

Ingen grunn til flyskrekk

For noen arter flyskrekk seg som en svak skepsis til om fysiske lover, menneskeskapte systemer og rutiner virkelig fungerer. Den samme følelsen man får, når man setter seg opp i en karusell på tivoli.

strand1

Watch out for the silver hand!

Jeg er ikke flink til å se på TV. Jeg innser at personer som ikke følger med på TV, risikerer å havne utenfor et alminnelig sosialt liv. Vi snakker om en slags «Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven»-effekt.

Flere innlegg

07.10.2014-08-04-2015, Telenorterror, Blant storinvestorer på Fornebu, Et lys for de døde, Fjols til fjells, En gal mann på perrongen, Høstmennesker, …

07.07.2014-03-10-2014, Trollene på nettet, Øl til ungdommen, Spådamen på toget, Høy Mamma-mia faktor, …

Best of 25.03.2014 – 05.07.2014, Svindlere på døren, Klage på læreren?, Sommer i Frankrike, Akerselva, du gamle, du grå, …