Innlegg mellom 07.07.2014 – 03.10.2014

strand1

Mitt eget nummer

Arbeidslivet er som et sirkus. Du liker å tro du har alt under kontroll mens du fremfører dine «greier». Men sirkusets ledelse kan når som helst ta deg av plakaten. Likevel insisterer jeg på å tro at jeg har herredømme over mitt eget nummer i manesjen.

strand1

Perthus – byen med en fransk og en spansk side

Langs hovedgaten tilhører høyre side Frankrike, mens venstre side er Spania. Krysser du gaten, går du over til et annet land. Jeg har syklet i grenseland.

strand1

Tidskoloritter

En tidskoloritt er et skapt stemningsbilde av en bestemt tidsperiode. I kveld, når jeg luftet hundene, passerte jeg to forskjellige boområder, – 5 minutter å gå – men over 50 år fra hverandre!

strand1

Nei til giftåte mot ulv!

Jeg er både for og i mot ulv. Men det er én ting jeg er absolutt i mot: Å legge ut giftåte i skogen, uansett hva hensikten måtte være. Det er en dårlig måte å drepe ulv på, og det dreper andre skapninger også.

strand1

Dørene lukkes!

Som aldrende mann ser jeg tilbake på dørene som åpnet seg for meg, og som lukket seg bak meg. Etter hvert som man blir eldre er flere dører som lukker seg sammenlignet med antall dører som åpner seg.

strand1

Oslos franske sider

På århundreskiftet rundt 1900 opplevde Oslo en bygge-boom. Da var Paris et kulturelt sentrum for hele verden. Norske kunstnere, arkitekter og byplanleggere lot seg inspirere. Finnes det noe fransk igjen i Oslo i dag?

strand1

Guds dominobrikker

Siden det sakte går mot høst, og det skjer urovekkende ting i verden, – tillater jeg meg å filosofere om dommedag. Den dommedag som omtales i vår egen trosbekjennelse.

strand1

Klage på læreren?

Skolevesenet tar høyde for at man skal kunne klage på sin lærer. Men er det særlig klokt? Hva kan man egentlig gjøre når læreren ikke gjør jobben sin?

strand1

Ganske all right i båt

Selv om det av og til er litt guffent, – med måkeskrik, regn og skorpe på provianten, – så kan det av og til være all right – i båt om sommeren – og i livet …

strand1

Svindlere på døren

Hvordan svindle eldre mennesker uten vold? Kle deg ut som en dørselger fra Canal Digital slik at du kommer inn i stuene. Lat som du leverer en tjeneste og forlang å ta kopi av bankkortet der og da. Ring gjerne offeret på forhånd for å skape tillit. Jeg spør: – Trenger vi å beskytte sånn virksomhet?

strand1

Løsrivelsesprosessen

Endelig er det noen som fokuserer på å være storbarnsforeldre. Noen som tør å fortelle den usminkede sannheten. En hverdag som mange storbarnsforeldre opplever med redsel, skam og skyldfølelse, – ofte uten å ha noen å dele opplevelsene med.

strand1

Sharialov og verdighet

Det er ikke sharialoven vi skal bekjempe, men de som håndhever loven etter verst tenkelig mulige måte. I hendene på slike mennesker ville også vår egen Bibel vært et terrorredskap.

strand1

Yrker på vidvanke

Mine barn er ennå i utdannelse. De vet ennå ikke hva de skal bli. Mitt råd er å holde flere dører åpne, fordi flere yrker kan forsvinne før de er ferdige med studiene.

strand1

En smak av USA på en søndag

Grilling i hagen er et et relativt nytt fenomen i Norge. USA har lenger fartstid i grilling. Der finner du også de heftigste grillene. Noen av de var på Strand denne søndagen.

strand1

Stoler du på fastlegen din?

Jeg vet ikke om den hyggelige fastlegen min virkelig kommer til å åpne døren videre inn i helsevesenet for meg den dagen jeg viser tegn på en alvorlig sykdom. Er du syk, vil du ikke bruke tiden på å klage. Du må oppsøke en annen lege.

strand1

Skal Janteloven bestemme monarkiets fremtid?

Er den politiske debatten om monarkiets fremtid i ferd med å spore av? Hører virkelig kongefamiliens personlige yrkesvalg, skolevalg, vennevalg og kjolevalg hjemme i en slik debatt? Jeg tror vi lar oss styre av Janteloven.

strand1

Markedsdag på lørdag

I dag tok jeg meg en tur til Bondens Marked for å ta en titt på hva de hadde å tilby. Bondens marked er ikke fast på ett sted, men flytter seg rundt. I dag var de Valkyrieplassen i Oslo.

strand1

Feriebilder

Feriefølelsen har ennå ikke sluppet taket i kroppen. Jeg sitter hjemme og går i gjennom feriebilder, – minner om fine sommerdager i Syd-Frankrike. Jeg håper det skal bli mange slike fine dager.

ustrand1

Rike på miljøets bekostning

Et firma har tjent gode penger på å demontere og gjenvinne miljøfarlig avfall i kjøleskap. Så begynner det å brenne inne på anleggsområdet …

ustrand1

Sykle til Llauro i agurktiden

Ferielykke er å ha en sykkel og en uutforsket landsby man kan besøke på en formiddag. Små gleder man kan skrive om i agurktiden.

ustrand1

Frankrike er ikke bare Côte d’Azur

Fransk strandliv forbindes ofte med Côte d’Azur og områdene rundt Cannes og Nice. Strendene mot syd-vest i Frankrike er heller ikke å forakte.

strand1

Leilighet i Frankrike

Hytta vår i Frankrike er en leilighet. Vi deler oppgang, bakgård og gate med franskmenn. I dag føles det mindre skremmende enn da vi flyttet inn.

strand1

El-sykkel på ferie

Vi er i Frankrike på ferie. To gutter på sytten-og-et-halvt år skal aktiviseres. Vi har leid el-sykler for at de skal kunne ta seg til bading, vannskitrekk og andre spennende steder.

strand1

Valgets kval

Kjapt å bestille, kjapt å tilberede og kjapt å spise. Det er hurtigmat i et nøtteskall. Går det an å servere noe annet enn baconpølser innenfor dette utmerkede hurtigmatkonseptet?

strand1

Akerselva du gamle og grå

Det er en sommerdag av de sjeldne. Lørdag, sydenvarme og feriestemning. Vi har gått nedover langs Akerselva – elven som ga liv til byens industrier på 1800-tallet og endte opp som en åpen kloakk på 1970-tallet.

strand1

Gone Fishing!

Det er søndag. Far og sønn tar en tur på fjorden for å fiske. Snart ferie! Da kan jeg endelig henge opp «Gone Fishing»-plakaten på kontorpulten min!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..