Sokker i sandalene

Motepolitiets skrekk: Sokker i sandalene.

Motepolitiets skrekk.

Jeg vet ikke hvordan jeg skal få sagt det. Jeg prøvde å fortelle det til kona mi i går kveld, men hun utbrøt bare at «- sånt må du aldri finne på å gjøre! Hva skal folk tro om deg?».

Men jeg gjør det likevel.

Jeg er ikke en mann som liker å flotte meg med skotøy. Jeg går i solide, svarte pub-til-pub sko hele året. Men nå er det ferietid og jeg tenkte å finne frem de sveitsiske kvalitetssandalene mine. Det er mitt andre par, som jeg elsker å bruke på fine sommerdager. Problemet er at jeg tenkte å bruke dem på jobben. Jeg synes ikke det sømmer seg for gråhårede menn å gå omkring med sokkeløse, bleke føtter på kontoret, – selv om fottøyet altså er sandaler.

Det er nemlig opplest og vedtatt at man aldri skal ha sokker i sandalene.

Jeg har lest uttalelser fra seriøse motekvinner som mener at sokker i sandalene er så frastøtende at det i praksis fungerer som prevensjonsmiddel i mann- og kvinnerelasjoner. Jeg tar det ikke personlig, for jeg ønsker meg ikke flere barn akkurat nå. Men jeg synes det er sørgelige nyheter for nerdete, unge menn som kanskje vandrer lykkelige omkring i sokker og sandaler – og som ennå ikke har stiftet familie.

Hvor ble det av dem?

Ingeniørene, bokholderne, saksbehandlerne, bibliotekarne, rådgiverne, lærerne som lot sine slitte, brune sandaler stå på jobben hele året, og brukte dem som innesko sammen med hvite, beige, brune, svarte og stripete sokker? For et par tiår siden var de over alt. Hvor er de nå? Har de stilltiende bøyd av for presset fra motepolitiet og skiftet inneskotøy? – Eller gått av med alderspensjon?

Noen må tale deres sak!

Jeg hadde tenkt å opprette en offentlig Facebook-gruppe for «Vi som går med sokker i sandalene» eller noe slikt. Men nå ser jeg at det ikke er nødvendig. Innovative motekanaler melder om at det faktisk er lov å bruke sokker til sandalene, for eksempel når pene sandaler brukes til dress. Noen har faktisk antydet at sokker har sine klare fordeler, for eksempel når det gjelder gnagsår.

Motene går som kjent i sykluser.

Da alle gutter skulle ha Beatles-frisyrer, måtte jeg gå skoleferien i møte med helt snauklippet skalle. Jeg fikk det man kan kalle «cutting foran og nothing bak» fordi frisøren min hatet piggtrådmusikk. I dag, når alle menn går omkring med snaue hodeskaller, går jeg omkring med fyldig Petter-Smart-såte på hodet, og håper at det snart kommer på mote igjen for alderstegne herrer.

🙂 Jeg frykter at akkurat det aldri kommer til å skje.

sokker-i-sandalene-7
Reklame

4 kommentarer

 1. Men spøk til side, – det er lenge siden jeg lot meg overraske over hva mennesker får seg til å kle på seg. Det kan virke som om det er opplest og vedtatt at det er en uting med sokker i sandalene, men hvis du liker det så skal du selvfølgelig ha på deg dette.
  Visste du at David Beckham gjør det samme?

  Neste gang noen slenger med leppa når de ser fottøyet ditt, – legg merke til om dette er noen som forherliger tights eller sykkelbukser som hverdagsantrekk, tunika på fest eller nylonstrømper som rekker til knærne eller om de rett og slett er så kjedelige at de legger seg på ryggen for hverdagsmoten.
  Grøss.
  Fortsatt fin sommer!

  Liker

  1. Smakløse antrekk er god sommerunderholdning. Festlig – selv når det tipper mot det vulgære. At David Beckham velger sin egen stil (takk for argumentet) er jo en god grunn for andre til å gjøre det samme.
   Nyt sommeren 🙂

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..