Russebuss-foreldre

Jeg vet ikke om det har vært mer omtale av russebuss-aktiviteter i år enn tidligere år i media. Jeg er ikke den rette til å uttale meg, for i år er vi russebuss-foreldre. Jeg har registrert påstander om at foreldre må engasjere seg, rydde opp i galskapen og urettferdighetene rundt russebussene.

I kveld var det fremvisning av russebusser mange steder i landet. Endelig kunne foreldre og søsken se hva deres håpefulle har drevet med det siste året. Til stede var også medelever, samt annenklassinger og førsteklassinger. Annenklassingene har allerede kjøpt bussen for neste russeår, og førsteklassingene var på utkikk etter en buss de kan bruke til sin egen russetid. Det er de må forhandle.

Hva har jeg gjort som russebuss-forelder?

Nesten ingen ting. Bare spørsmål en passant om hvordan det går, om de blir ferdige i tide, og sånt. Rundt middagsbordet har vi snakket om de sakene pressen har slått opp, – om auditions og utestengelse og sånt. Vi har fått vite hvordan nye medlemmer tas opp. Alle som vil være med, får være med. Men ingen nye tas med uten at de har presentert seg for de andre. Det er visst sånn det funker, – også for de andre russebuss-lagene.

Prosjektet er drevet som et hvilket som helst annet prosjekt. Det er prosjektledelse, budsjett, arbeidsoppgaver fordeles, noen tar inn penger og betaler regninger, – og sånn har dagene gått. Jeg vet ikke hvordan de andre har ordnet det økonomiske, men min sønn har spart opp penger fra arbeidsoppgaver han har hatt ute og hjemme. Sist fikk jeg god hjelp med båtpussen.

Skulle vi ha engasjert oss mer?

Vi står sammen med andre foreldre og speider etter bussen med våre håpefulle. De er litt forsinket. Det var noe med et laminatgulv som måtte fikses. Så kommer de i traktorfart fra Snarøya på vei mot brakktomta sør for IT-fornebu. Det er her endestasjonen på nye Fornebu-trikken skal legges, men i kveld er den forbeholdt russen. Dørene åpnes. Det kommer røyk ut av bussen. En russelåt dunker så hardt i asfalten at tyverialarmen på Lexusen ved siden av begynner å tute. Jeg kan med et tilfreds smil konstatere at dette har guttene virkelig fått til!

I det de gamle går hjem med bankende trommehinner til pizza og detektivserie på TV, hører vi at stemningen er høylytt. Snart ruller bussene i traktorfart gjennom Bærumsbygdene med dunkende rytmer forbi der du bor. Kanskje stanser de for å vanne hekken din. Bær over med dem.

🙂 Ikke visste jeg at det var mye arbeid med russebuss.

Bussen vi alle ventet på.

Bussen vi alle ventet på.

En front som kunne være hentet fra en amerikansk road movie.

What a lovely day! En front som matcher bussens tema godt.

En type man ikke kødder med.

En type man ikke kødder med.

Ikke han heller...

Ikke han heller…

Et maskulint tema over bussen. Vil den tiltrekke seg damer, tro?

Et maskulint tema over bussen. Vil den tiltrekke seg damer, tro?

Tittelen på bussen. Lurer på hva bokstavene står for?

Tittelen på bussen er Mad Max inspirert.

russebussvisning-13
 

Inne i bussen er det duket for party og disko. Skru opp volumet!

Inne i bussen er det duket for party og disko. Skru opp volumet!

Innvendig dekorasjon. Fremdeles litt usikker på om damene vil like dette.

Innvendig dekorasjon. Fremdeles litt usikker på om damene vil like dette.

En av de andre bussene hadde et budskap til foreldrene.

En av de andre bussene hadde et budskap til foreldrene.

Reklame

2 kommentarer

 1. God tekst, – mennesker har en tendens til å fremmedgjøre og nedverdige hendelser og mennesker som de selv ikke (lenger) er en del av.

  Uten sammenligning for øvrig, mest som en liten digresjon, – når jeg kom hjem ganske sent på fredag så jeg to fyrer som var rimelig på snurr, det var mye tull og tøys og sang og noe som de selv oppfattet som en eller annen dans, det finnes sikkert noen av de som gikk av t-banen samtidig som meg som oppfattet dem som slubberter og slabbedasker.
  Jeg har vært der selv.
  Jeg har vært dust i fylla som ung, noen vil sikkert påstå at jeg kan ha vært dust i fylla i senere år også, men det spiller egentlig ingen rolle for denne kommentaren.
  Det var en fin tid.
  Det var moro der og da.
  Mennesker som tror at det finnes bruksanvisninger på dette som kalles livet, vet ikke hva det vil si å leve.

  PS:
  Jeg er for øvrig på utkikk etter en god grafitti-kunstner, så hvis du kjenner vedkommende som har fargelagt bussen (eller er det folie?) så kan det være at jeg har et privat oppdrag som kan gi noen kroner i kassa?

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..