5 ting du kanskje ikke visste om meg

Kjære medbloggere og followers. Jeg har lovet meg selv at jeg aldri skal skrive noe om min egen blogging, unntatt hvert hundrede innlegg. Siden jeg nå har passert 200 innlegg på denne bloggen, tillater jeg meg å skrive et flåsete innlegg om nettopp det å skrive blogg.

Som blogger liker jeg å lese andres blogger. I følge Blogglisten.no finnes det tusenvis av dem. Det hender jeg svinger innom en vilkårlig blogg for å kikke. For det er det jeg er, når jeg leser vilkårlige blogger. En mann i femtiårene som ser på unge jenters mager, lår og duck lips er ikke noe annet enn en kikker. Selv om jeg er en enkel mann, styrer jeg unna fjortis-nettsteder, like lite som jeg oppsøker bloggtitler som spiller på unge jenters ytre.

Men gudene skal vite at det er mange av dem.

«Dagens outfit» er et yndet tema. Med et slikt tema kan bloggeren poste nye innlegg hver dag. Bildene er selfies og baderomsbilder tatt i dårlig lys, ofte kroppsbilder hvor hodet er utenfor bildekanten. Temmelig navlebeskuende, bokstavelig talt. Jeg, som ikke greier å se forskjell på de ulike antrekkene, ser bare en ung jente som har lagt ut bilder av sin egen kropp.

«Nå er det natten» er et annet tema, som går igjen på kveldstid. Unge jenter som får lyst til å poste et blogginnlegg like før de køyer, tar stemningsfulle snapshots med mobilen. Duck-lips’ene blir kanskje ekstra fine like før kveldstrøttheten siger inn. Kanskje et bilde over unge pupper og lår delvis dandert inne i dyna.

«5 ting du kanskje ikke visste om meg» tar kaka. «Jeg fikk et viskelær i hodet i 5. klasse». «Når jeg står oppreist peker føttene mine utover». Jeg tenker at man må ha et veldig nært forhold til disse unge jentene (og guttene) for å like dette. For ikke å snakke om hvor innbilsk man må være for å tro at noen skal fatte interesse for noe sånt. Tenk om en mann i femtiårene skulle legge ut 5 ting du ikke visste om meg. Det skulle tatt seg ut.

Who cares?

Mens jeg er på blogglisten.no, søker jeg opp besøkstallene på noen av disse talentløse bloggene, og finner til min forundring at de har besøkstall som ligger mer enn 10-15 ganger over mine.

Jeg innser at dette er en side ved bloggingen jeg aldri har lykkes særlig godt med. For å få mange followers må du ikke bare få folk til å like det du skriver. De må også få de til å like deg. Jeg tror bloggere har alt å vinne på å vise hvem de er, eller ønsker å være. Da trenger de å vedlikeholde sin profil. «5 ting du ikke visste om meg», kunne kanskje vært «5 ting jeg vil at du skal tro om meg».

En profil behøver ikke være sann, men den må være konsistent, eller «henge på greip». Ta meg selv, for eksempel. Jeg liker å fremstille meg som en grønn person, – en som liker blomster, bier, fugler, fisker i naturlige omgivelser, – men jeg har også andre interesser …

– Er det grønne-Terje eller bil-Terje som taler nå?

En kollega på kontoret har funnet ut hvilke knagger hun kan henge meg på. I det ene øyeblikket kan jeg komme inn etter morgenens sykkeltur for å lire av meg stygge gloser over bilister som er slemme mot syklister, for deretter å rope i ekstase over at noen har parkert sin Maserati Quattroporte utenfor – i sykkelfeltet. Grønne-Terje er selvfølgelig forarget over miljøsvineriet, mens bil-Terje er i trance når han beundrer de vakre italienske linjene som flyter utover mot asfalten.

Det er real life. På bloggen kan jeg vel ikke være både grønne-Terje og bil-Terje. Eller?

What the heck! Her er 5 ting du kanskje ikke visste om meg:

Jeg har ikke smartphone selv om jeg får bestille en på jobben. Jeg foretrekker gamle telefoner med ordentlige knapper og batteri som varer en hel uke. Gamle gubber er vonde å vende.

Jeg gjør nesten hva som helst for å slippe å gjøre førsteinntrykk over telefon. Jeg synes face-en-face fungerer mye bedre. «Hei, jeg var tilfeldigvis i nabolaget, jeg, …» – skjønt det var jo ikke tilfeldig.

Min kone kjøper nesten alle klærne mine uten at jeg trenger å være med i butikken. Da får jeg noe vi begge liker.

Jeg vet ikke hvordan jeg får adgang til min egen nettbank. Min kone vet det. Men skulle det bli samlivsbrudd, kjenner jeg en i banken som har lovet å hjelpe meg.

Jeg er en meget habil karaokesanger til Sputnik-sangen «Nå skal vi skilles Johanne». Kunsten er å få det til å svinge.

🙂 Jeg droppet like godt bildene av dagens outfit.

 

insektshotell3

Insektshotell / humlehotell

insektshotell1

Grønne-Terje liker humlehoteller

9 kommentarer

  1. «Nå skal vi skilles johanne»…, ser ut for du får dra syngande til venn din i banken 🙂 Las fleire bloggar før, jammen meg var der ulikt innhald ja. Ein finn som regel nokre interessante også.
    Ha ein god tur fram mot dei neste 100 innleg:)
    Mvh Marie

    Likt av 1 person

    1. Helt enig. Jeg samstemmer i et hurra for blogger med innhold! Din blogg var en av de første jeg oppdaget – og etter hvert har det blitt flere. Jeg aner konturene av et sosialt nettverk blant bloggere som oss – nye og gamle. For meg har det vært viktig for å holde inspirasjonen oppe.

      Liker

      1. Hvem følger du? Før var det lett å finne noen, men det siste året synes jeg bare jeg finner jenter som kunne vært datteren min – rent aldersmessig, altså, hehe.. ingen ukjent datter der ute så vidt jeg vet.

        Det nettverket skulle jeg gjerne sett nærmere på, altså.. *smiler pent*

        Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..