Fugleperspektiv

I dag festet jeg et lite action-kamera i trærne med duct tape for å filme fuglelivet. En liten statusrapport i fugleperspektiv.

Våt nysnø og fôrstasjoner fulle av småfugler. Skulle tro de aldri fikk mat. Men det får de – hver morgen. En kilo frø og fôrkuler og nøtter etter behov. Det er særlig meisene som liker fôrkuler og nøtter. Alle liker fuglefrø.

En av våre daglige fôrgjester er svarttrost. Kan troster overvintre? I Wikipedia står det at svarttroster spiser meitemark, snegler, bær, edderkopper, frukt og insekter. Det inngår ikke i fugledietten her i huset, men i morgen vurderer jeg å legge ut noen eplebiter til den.

Trosten er større enn de andre småfuglene, men ikke spesielt stor for å være trost. I år «glemte» vi å høste bærene i hagen, til frydefull glede for alle trostene rundt omkring. Kanskje den lille trosten var så opptatt med å gumle i seg bær at den glemte å ta følge da de andre la på vei sydover?

Vi synes litt synd på den. Duene, skjærene, pilfinkene, gråspurvene, kjøttmeisene og blåmeisene holder sammen parvis eller i små gjenger. Ingen bryr seg om svarttrosten.

🙂 Er det noen som har erfaring med overvintrende svarttroster?

Spurver på fôrrøret

Spurver på fôrrøret

LIten blåmeis på fôrkule

LIten blåmeis på fôrkule

Reklame

8 kommentarer

 1. Vi har to «stamtroster» – legger ut noen eplebiter og slikt i blant. I et av trærne henger vi et eple i en snor, så kan de leke med det. Berberisfrø er også yumm yumm. Og de finner de helt med egne nebb 🙂

  Likt av 1 person

 2. Vi har riktignok ikke trost her i bakvendtland, men det er min erfaring fra Iowa at litt frukt blir satt pris på av de fjørkledde uansett. Jeg pleide å legge ut små mengder, som et halvt eple eller noen frosne bær (eneste sorten man finner om vinteren i Iowa).
  I California er det forbudt å fore ville dyr og fugler, men så er det veldig lite behov, da!

  Liker

 3. Her var det et innlegg jeg ikke har fått med meg. Spennende med de nye og ganske så gode og rimelige vilt kameraene en får nå. Går med noen drømmer om å anskaffe et selv eller lage meg et system. Da blir det dobbelt glede om en får det til å fungere. Du fikk lysten til å blomstre opp igjen, Terje. 🙂 Det er jo ikke skadelig på noen måte. 🙂 Takker med det samme jeg, og går på nettet for en liten jakt.

  Liker

  1. Jeg har et Contour Roam 2 som jeg kan montere på sykkelhjelmen og i båten for å filme fisking. Men jeg fant ut at å ha med action camera mens du fisker gir dårlig fiskelykke, så det har jeg sluttet med 🙂 Ellers er det mange andre fine bruksområder.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..