Mordene i parken

Det er mange ting vi foreldre kan bekymre oss om når gjelder våre barn. De fleste bekymringene er heldigvis ubegrunnet. Akkurat nå omtales en særdeles uhyggelig mordsak i engelske aviser. Er det grunn til å bekymre seg?

colchestermurder1

Vi er i England, i Colchester – en by litt mindre enn Stavanger. Ved et busstopp står min datter med kofferten klar for å reise hjem til Norge for sommeren. Hun er ferdig med sitt andre studieår ved universitetet der.

Det er sommer, sol og lett bris.

– Hvorfor er det så mye politi her? spør damen ved siden av.

Det grønne, idylliske landskapet de står ved, er som hentet fra en engelsk turistbrosjyre. I dag er det fullt av politibiler og uniformerte poilitifolk der.

– Det skjedde et mord her i går, sier min datter.

– Midt på lyse dagen ble en ung kvinne knivstukket og drept bare 100 yards unna.

Litt før klokken 11 på høylys dag ble den 31 år gamle PhD-studenten Nahid Almanea drept på vei gjennom et parkområde fra boligområdet Greensted langs en sti mange benytter på vei mot universitetet. Minutter tidligere ble hun avbildet i det hun passerte et overvåkningskamera. Den unge Saudi-Arabiske kvinnen var for sin kultur korrekt antrukket iført abaya og hijab, noe som får etterforskere til å antyde at det kan ligge anti-muslimske motiver bak, – men det er lite trolig.

Knivdrapet var nemlig særdeles brutalt og grusomt utført. Kvinnen var knivstukket hele 16 ganger i hode og overkropp. Hun var fremdeles i live da hun ble funnet, men livet sto dessverre ikke til å redde.

For bare to måneder tidligere ble den lille byen rystet av et lignende drap. En 33-årig hjerneskadet mann ble funnet knivstukket i Castle Park, en av byens vakre parker. James Attfield, – som få år tidligere ble hardt skadet i en bilulykke, ble funnet med over 100 knivstikk i ansikt og overkropp. I dette tilfellet skjedde drapet etter mørkets frembrudd. Bortsett fra tidspunktene har begge drap svært mange likhetstrekk.

Politiet er uten spor.

Detective chief superintendent Steve Worron i Colchester-politiet advarer folk mot å ferdes alene, og oppfordrer alle til å være på vakt. Det er ingen tvil. En bestialt seriemorder går løs. Ingen vet hvordan han ser ut. Vedkommende kan være personen som står rett bak deg.

At drapet på Nahid Almanea skjedde 250 meter fra min datters bolig, og at den drepte var student ved samme universitet som min datter, gjør meg betenksom.

Mine tanker går til den dreptes familie.

Det alle i Colchester nå lurer på, er om politiet greier å finne morderen. Hvis ikke blir det et spørsmål hvem parkmorderen velger neste gang han slår til. Kanskje allerede om 2-3 måneder igjen?

Da vil min datter – og 11 000 andre studenter – være på plass i byen og fylle byens grønne lunger.

Jeg vet at man ikke kan bekymre seg om slike ting, – men jeg føler meg i høy grad berørt av saken.

Daily Mirror 20.06.2014 Colchester murders: ‘Don’t go out alone’ police warn following brutal stabbing of Muslim woman

Essex Police 30.06.2014 Murder of Nahid Almanea

Reklame

8 kommentarer

 1. Det er ikke underlig at du føler deg berørt.
  Håper de finner frem til illgjerningsmannen. Og jeg tror det gjorde godt å få en datter hjem 🙂
  Ha en fin kveld 🙂

  Liker

 2. Dette var nifst å lese om. Klart at dere som har ungdommer på universitetet der, og alle som bor i området blir bekymret! Håper politiet løser saken i løpet av sommeren! Jeg likte godt det nye oppsettet på bloggen din!

  Liker

   1. Hei. Min datter drar over til Essex neste helg for første år på bachelorstudier. Jeg må innrømme at innholdet i bloggen din bekymrer meg. Har du noe nytt i saken? Fortsetter din datter på tredje året? Mvh HB

    Liker

    1. Hei. Det er ikke noe nytt i saken. Morderen går fri til tross for at politiet har satt inn store ressurser. Som pappa bekymrer jeg meg nok mer, enn hva datteren min gjør (det er jo tross alt 11 000 studenter). Datteren min begynner nå på tredje året (økonomistudiet) og flytter til studentbolig i The Malting med gode bussforbindelser til universitetet. Colchester er engelsk småbyidyll som ikke har noen historie for sånt som dette her. Mellom campusområdet og sentrum er det gode bussforbindelser. Det er også gode taxi/minicab tjenester som lever godt på studentene, og som er rimelig å bruke. Det viktigste tipset er vel å være forsiktig med å gå alene i parkområder utenfor campus. Synd, for det er mange fine parker i byen … Tilbakemeldinger vedrørende universitetet, studiene, vennene og omgivelsene er for øvrig meget gode.

     Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..